DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Püf Noktası
Kek kalıbından çıkarmak için kekinizin iyice soğumasını bekleyin.
Damla çikolataları, kek karışımına ilave etmek çikolataların kekin içinde önceden erimesini önler.
HAZIRLANIŞI
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Şekeri ve yumurtaları beş dakika kadar çırpın.
Zeytinyağını da ilave edip bir dakika daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin ve elenmiş olarak karışıma ilave edin.
Bu aşamadan sonra çırpma işlemi yapmadan spatula yardımıyla karıştırarak malzemeleri birbirine karıştırın.
Damla çikolataları en son ilave edin. Spatula yardımıyla topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp, unlayın.
Kek karışımını kalıba dökün ve ağzını açmadan 30 dakika pişirin. Daha sonra kürdan yardımıyla kontrol ederek pişirmeye devam edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Servis Önerisi
Bir top dondurma, karamel veya çikolata sosuyla servis edebilirsiniz.

No comments:
Post a Comment