Friday, June 16, 2017
Gelin Tatlısı Tarifi
GELİN TATLISI
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un, +2 yemek kaşığı daha un
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 paket vanilya (5 gram)
Keki ıslatmak için ;
3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya (5 gram)
1 poşet krem şanti (75 gram)
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Arzuya göre çilek
Hazırlanışı
*Yumurtalar ve toz şeker tamamen köpürene kadar çırpılır.
*Ardından vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip tekrar çırpılır.
*Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
*Önceden ısıtılmış 175° fırında kürdan kontrolü yapılarak pişirilir.
*Kek pişerken muhallebi kısmını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
*Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
*Soğuk süt ve toz şeker, bir kap içerisinde, şekerler eriyinceye kadar karıştırılır.
*Hazırlanan şekerli süt, iyice soğumuş olan kekin üzerine, gezdirilerek dökülür.
*Hazırlanan muhallebi, sütü tamamen çekmiş iyice beklemiş olan kekin üzerine dökülür ve en son hindistan cevizi serpilip düzeltilir.
*1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra arzuya göre süslenip servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment