REVANİ
Malzemeler
Malzemeler
3 Adet Yumurta
Yarım Bardak Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
10 gr Kabartma Tozu
10 gr Vanilya
3 Yemek Kaşığı Un
Şerbet İçin;
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağında Su
Yarım Limon Suyu
Üzerine;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
*Şerbetin Hazırlanışı; Suya şeker konulur ocağa alınır kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilir ocaktan alınır. *Soğutulur.
*Yumurta şeker ile çırpılır, yoğurt, yağ, irmik, un, kabartma tozu, vanilya eklenerek tekrardan çırpılmaya devam edilir.
*Hamur yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış fırına verilir *170 derece 25-30 dakika pişirilir.
*Hazır olunca üzerine şerbet dökülür. Revaninin şerbeti emmesi beklenir. Şervise sunarken hindistan ceviziyle süslenir. Afiyet olsun.

No comments:
Post a Comment