Saturday, July 8, 2017

Muhallebi Tarifi


 
 
MUHALLEBİ
Malzemeler;

1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta (buğday nişastası kullandım)
1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı
Nişastayı eritmek için biraz su
2-3 parça damla sakızı veya 1 paket damla sakızlı vanilya

Üzerine; file fıstık

HAZIRLANIŞI

Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk su ile inceltin. Azar azar karıştırarak tencereye ilave edin. Bir iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Dilerseniz benim yaptığım gibi kalıba da dökebilirsiniz. Soğuduktan sonra file fıstık serperek servis yapın.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...