Malzemeler;
3 yumurta
bir fiske tuz
2.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
Keki ıslatmak için 1 su bardağindan az süt
Kreması için;
500 ml süt
7 kaşık irmik
100 gr tereyağı
2 vanilya
1.5 su bardağı şeker
150 gr hindistan cevizi
Pastanın üzeri için; 2 paket sütlü çikolata (160 gr)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kek hazırlanır yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. (Kalıp 26 cm) önce 180 derecede 20 dk daha sonra 150 derecede pişirilir. Diğer tarafta kreması için hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya hindistan cevizi ekleyip karıştırılır. Ilıyan kekimizi sütle ıslatıp kremamızı döküyoruz daha sonra benmari usulü erittiğimiz çukolatayı da en üste döküp yere birkaç kez vuruyoruz. Dolapta biraz dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

No comments:
Post a Comment