Tuesday, April 17, 2018

Cocostar Pasta Tarifi



COCOSTAR PASTA
Malzemeler;

3 yumurta
bir fiske tuz
2.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
Keki ıslatmak için 1 su bardağindan az süt

Kreması için;

500 ml süt
7 kaşık irmik
100 gr tereyağı
2 vanilya
1.5 su bardağı şeker
150 gr hindistan cevizi

Pastanın üzeri için; 2 paket sütlü çikolata (160 gr)
HAZIRLANIŞI

Öncelikle kek hazırlanır yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. (Kalıp 26 cm) önce 180 derecede 20 dk daha sonra 150 derecede pişirilir. Diğer tarafta kreması için hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya hindistan cevizi ekleyip karıştırılır. Ilıyan kekimizi sütle ıslatıp kremamızı döküyoruz daha sonra benmari usulü erittiğimiz çukolatayı da en üste döküp yere birkaç kez vuruyoruz. Dolapta biraz dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...