Wednesday, April 4, 2018

Sünger Tatlısı Tarifi



SÜNGER TATLISI
Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti için:

5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı

Şerbeti için,su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Şerbeti soğuması için bekletin.
Tatlı için,yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yoğurt ve portakal kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak kuru malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
En büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra Çiğdem hanım tatlının üzerine tereyağı sürmeyi öneriyor.Daha parlak oluyormuş. Ama ben unuttum 
Tatlıyı da soğuması için dinlendirin.
Hem tatlı hem şerbet oda sıcaklığına gelince şerbetin tamamını tatlının üzerine boşaltın. İlk anda çok fazla gibi oluyor ancak merak etmeyin bir kaç saat sonra neredeyse hepsini çekiyor.
Ben aynı gün tadına baktım merak ettiğim için güzeldi.Ancak ertesi gün çok daha güzel oldu.
Toplamda 24 dilim çıktı 

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...