Kurabiyeler,kekler,açmalar,poğaçalar,simitler,tatlılar vs. vs. say say bitmez dalları.İnsanlar dışarıdan baktıkları zaman pastacılık mesleğini eğlenceli ve keyifli bir iş olarak görmekteler.Lakin işin içine girdikleri zaman o stres ve koşuşturmayı gördüklerinde işte o zaman anlıyorlar nasıl bir hata yaptıklarını.Bir yandan fırındaki keklerin piştimi onu düşünür bir yandan hamur yoğurur bir yandan da tatlılarına şurup vermen gerekebilir.Çalışırken bir ahtapota dönüşebilirsiniz dikkatli olun.
Tabi siz ilk gününüzde bunları başkalarının yaptığını göreceksiniz.İlk gün size temizlik falan yaptırırlar veya ıvır zıvır işler.O ilk gün etrafınızda olan bitene iyi bakın ve verdiğiniz kararı tekrar gözden geçirin derim.
Neyse bu kadar korkuttuğum yeter sanırım.Şimdi biraz işin güzelliklerine gelelim.Bir kere patronunuz cimri ve pinti biri değilse hayatınızda yemediğiniz kadar çikolata yiyip obez olabilirsiniz.Zayıfsanız falan kesinlikle bu iş size göre kesinlikle kilo alacaksanız merak etmeyin.Eğer bu işi bir sanat olarak görüyorsanız kesinlikle küçük yerlerde çalışmanızı tavsiye etmiyorum.Çünkü krema kazanı yıkayarak sanatçı olamazsınız.
Ha ben kalabalık ortamları sevmiyorum falan diyorsanız durum değişir.O zaman butik pastaneleri seçmenizi öneriyorum.Günde 5 tane figürlü pasta yapıp akşam evinize kafanız rahat bir şekilde dönebilirsiniz.Maaşlarda güzeldir bu tür yerlerde.
Ya bu arada ben baya dolmuşum neyi anlatıcaktım konu nereye geldi neyse buraya kadar zahmet edip okuduysan teşekkürler bir sonraki yazıda görüşürüz şef.

No comments:
Post a Comment