Çikolatalı kek tarifi için malzemeler
110 gr tereyağı
80 ml ayçiçeği yağı
300 gr toz şeker
150 gr bitter çikolata
100 ml süt
150 ml su
250 gr un
4 yemek kaşığı kakao
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam karbonat
2 yumurta
Çikolatalı kek hazırlanışı
Tereyağ ı, ayçiçeğ i yağ ı, ş eker, bitter çikolata, süt ve suyu tencereye alın. Ş eker ve çikolata eriyene kadar tahta ka şıkla karış tırın. Tencereyi ocaktan alıp karış ımı ılındırın. Un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı ba şka bir kaba alıp harmanlayın. Ş ekerli karış ıma azar azar ekleyip tahta ka şıkla karış tırın. Yumurtaları teker teker karış ıma ekleyip karı ştırmaya devam edin. Hazırladı ınız harcı ya ğlanmış baton kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dakika piş irin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

No comments:
Post a Comment