Wednesday, June 14, 2017
Etimek Pastası Tarifi
ETİMEK PASTASI
MALZEMELER :
2 paket tuzsuz etimek
2 paket eti kakolu bisküvi (pötibör değil)
KREMASI:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım su bardağı soğuk sütle çırpılmış 1 poşet kremşanti
Süt ,un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin kaynayınca şekerini koyup bir iki dakika kaynatıp altını kapatın tereyağını koyup eriyene kadar karıştırın 10 dakika kadar ılımasını bekleyi .Ilıyınca içine çırpılmış kremşantiyi koyup mikserle çırpın.
YAPILIŞI
1,5 su bardağı soğuk süte 2 yemek kaşığı şeker koyup eritin.
Orta boy dikdörtgen borcama etimekleri arkalı önlü süte batırın ve dizin. Üzerine kremanın üçte ikisini dökün onun üzerine bisküvileri süte batırıp dizin krema dökün onun üzerine etimekleri süte batırıp dizin onun üzerine kalan kremayı dökün .
Tamamen soğuyunca yarım paket çikolata sosunu pişirip üzerine dökün ve pastanın üzerini streçletip en az bir gece bekletinki etimekler yumuşasın. Bir dahaki yaptığımda orta kata muz dilimleri koymayı düşünüyorum.
AFİYET OLSUN..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment