Monday, June 12, 2017

Kandil Simidi Tarifi





KANDİL SİMİDİ

Malzemeler:

250 gr tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (genelde 5-5 su bardağı kadar oluyor)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
4-5 çorba kaşığı susam


HAZIRLANIŞI

Derin bir karıştırma kabında tereyağını, zeytinyağını, yoğurdu, yumurtanın sarısını bir çatalla çırpıp karıştıralım. Karışıma bir su bardağı elenmiş un ekleyip unun içine ufak bir çukur açıp mahlep, tuz ve kabartma tozunu koyalım, bütün malzemeyi karıştıralım. Unun geri kalanını da bardak bardak kardıkça ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 15-20cm’lik şeritler elde edelim ve iki ucunu birleştirip ek yerini yuvarlayıp yok ederek simitler yapalım. Simitleri önce yumurta akına, sonra susama batırıp her yerinin susamla kaplanmasını sağlayalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 360F (180C) derece fırında altın sarısı olana dek 30-35 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...