Monday, June 12, 2017
Kitap Poğaça Tarifi
KİTAP POĞAÇA
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
yarım su bardağı yoğurt suyu (ayran kullanabilirsniz)
1 su bardağından biraz az zeytinyağ ( 150 ml kadar )
1 adet yumurta sarısı dışına beyazı içine
1 buçuk yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
aralara sürmek için zeytinyağ
süslemek için çörekotu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri yoğrulur mayalanmaya bırakılır. Hamurdan beze alnır...her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde açılır. İster göz kararı ister cetvel yardımı ile eşit dikdörtgenler kesilir. Her kata zeytnyağ sürülerek sekiz adet dikdörtgen üst üste konulur. Kalın bir tahta spatula ile üst üste konulmuş hamurların tam ortasına bastırılır. Bastırırken hamurun tamamen kesilmemesine dikkat edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ile süslenir.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment