Friday, June 9, 2017

Soğan Doğrarken Ağlamamanın 5 Yolu



Soğan soyarken neden ağlarız hiç merak ettiniz mi ? Soğanı soyarken soğanın içindeki bazı kimyasallar hava salınır ve bu asite dönüşerek gözlerimizin yaşarmasına neden olur.Bu sizin için sinir bozucu olabilir ama vücudumuz gözlerimizi asitten korumak için böyle bir tepki gösterir.Peki soğan soyarken ağlamamak için ne yapmalıyız ?İşte size çözüm olacak 5 yöntem ;

1 - Keskin Bıçak Kullanın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soğanı doğrarken soğandaki enzimler kırılıp serbest kalır.Ve buda gözümüzün yanmasına neden olur.Keskin bir bıçak kullanmanız bu sorunu aşmanıza yardımcı olacaktır.

  2 - Soğanı Doğramadan Önce Buzdolabına Yerleştirin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soğanı 10-15 dakika buzdolabında soğutmak tadı etkilemez, ancak havaya salınan asit enzimlerinin miktarını azaltacaktır. 

  3 - Ağzınızdan Nefes Alın 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunu yaparasanız asit, ıslak dudaklarınıza geçer ve gözlerindeki sinirler tarafından tespit edilmez. 

 4 - Havalandırma Altında Kesmek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soğan doğrarken mutfağınızdaki davlumbazı çalıştırmanız size fayda sağlayacaktır.Davlumbaz yoksa küçük bir vantilatörü yanınızda bulundurun buda diğer bir yöntem.

5 - Yaratıcı Olun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görünüşe göre yeni bir mutfak gereci "soğan gözlükleri" diye bir akım başlıyor.Tuhaf görünmekten çekinmediğiniz sürece dalış gözlüklerinizi soğan soyarken kullanabilirsiniz bu gözlerinizi koruyacaktır.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...