Soğan soyarken neden ağlarız hiç merak ettiniz mi ? Soğanı soyarken soğanın içindeki bazı kimyasallar hava salınır ve bu asite dönüşerek gözlerimizin yaşarmasına neden olur.Bu sizin için sinir bozucu olabilir ama vücudumuz gözlerimizi asitten korumak için böyle bir tepki gösterir.Peki soğan soyarken ağlamamak için ne yapmalıyız ?İşte size çözüm olacak 5 yöntem ;
1 - Keskin Bıçak Kullanın
Soğanı doğrarken soğandaki enzimler kırılıp serbest kalır.Ve buda gözümüzün yanmasına neden olur.Keskin bir bıçak kullanmanız bu sorunu aşmanıza yardımcı olacaktır.
2 - Soğanı Doğramadan Önce Buzdolabına Yerleştirin
Soğanı 10-15 dakika buzdolabında soğutmak tadı etkilemez, ancak havaya salınan asit enzimlerinin miktarını azaltacaktır.
3 - Ağzınızdan Nefes Alın
Bunu yaparasanız asit, ıslak dudaklarınıza geçer ve gözlerindeki sinirler tarafından tespit edilmez.
4 - Havalandırma Altında Kesmek
Soğan doğrarken mutfağınızdaki davlumbazı çalıştırmanız size fayda sağlayacaktır.Davlumbaz yoksa küçük bir vantilatörü yanınızda bulundurun buda diğer bir yöntem.
5 - Yaratıcı Olun
Görünüşe göre yeni bir mutfak gereci "soğan gözlükleri" diye bir akım başlıyor.Tuhaf görünmekten çekinmediğiniz sürece dalış gözlüklerinizi soğan soyarken kullanabilirsiniz bu gözlerinizi koruyacaktır.
No comments:
Post a Comment