Vişneli ekmek tatlısı tarifi için malzemeler
Malzemeler
2.5 su bardağı su
500 gr tozşeker
500 gr vişne
4 bayat ekmek
Üzeri için
Kaymak veya krema
Vişneli ekmek tatlısı hazırlanışı
Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ekleyin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema veya kaymak ile birlikte servis yapın.
No comments:
Post a Comment