Saturday, June 3, 2017

Zerde Tarifi




Zerde tarifi için malzemeler

Malzemeler


1 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tutam toz safran
1 tutam zerdeçal
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çamfıstığı


Süslemek için

Kuş üzümü ve file badem


Zerde hazırlanışı


Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...