Saturday, June 3, 2017
Zerde Tarifi
Zerde tarifi için malzemeler
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tutam toz safran
1 tutam zerdeçal
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çamfıstığı
Süslemek için
Kuş üzümü ve file badem
Zerde hazırlanışı
Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment