Wednesday, April 4, 2018

Cocostar Pasta Tarifi


COCOSTAR PASTA

Malzemeler:

125 gr yumuşamış tere yağı
Yarın bardaktan biraz fazla seker
1 bardak (150 gr) un
2 yemek kaşığı kakao (30 gr)
Yarım pak kabartma tozu ve karbonat
1 paket Vanilya 
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ

İrmikli Muhallebi İçin
3 bardak süt
Yarın bardak irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 bardaktan biraz az şeker
100 gr tereyagı
Vanilya 

Üzeri için

160 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

*Kek için kuru malzemeleri bir kaba eleyin.Tereyağı ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Yumurta,süt ve sıvıyağı da ekleyip tekrar çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip çok az karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba boşaltıp önceden 160 c ayarlanmış fırında 20-30 dk pişirin.(keki fazla pişirmeyin yoksa sert olur, kürdan batırıp piştiğini kontrol edin)
*Muhallebi için sütü kaynatın içine irmik ve şekeri ekleyip karıştırıp 5-7 dakika kaynatın.(biraz sıvı gelebilir, panik yok durdukça katılaşıyor)vanilya ve tereyağını ekleyip soğuması için bir kenarda bekletin.
*Muhallebiyi mikser kabına alıp hindistan cevizini ekleyin.3-5 dakika iyice çırpın.
*Pişen keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Tekrar kelepçeli kısmı yerleştirin.Muhallebiyi kekin üzerine yayın.(eğer keki daha yumuşak isterseniz muhallebiyi dökmeden keki yarım bardağı soğuk süt ile ıslatabilirsiniz)
*Tereyağını eritip ocaktan alın.içine parçalanmış bitter çikolatayı ekleyip erimesi için karıştırın.Muhallebinin üzerine yayıp düzeltin.2-3 saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...