Malzemeler :
400 Gram Un
150 Gram Toz Fındık
50 Gram İrmik
125 Gram Margarin
125 Gram Pudra Şekeri
15 Gram Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta
3 Adet Yumurta Sarısı
Şerbeti İçin :
1100 gram su
1000 gram toz şeker
Yarım limon veya limon tuzu
Yapılışı :
Yumurta hariç tüm malzemeyi tartıp tezgaha dökün ve havuz oluşturun.Ardından bütün yumurta ve yumurta sarısını ekleyip elinizle yoğurun.İsterseniz ayağınızla yoğurun fakat pek iştah açıcı olmayacaktır.Daha sonra hamuru tepsinize dilerseniz yuvarlak dilerseniz uzun şekerpare şeklinde yapıp aralarında 2 cm boşluk bırakarak dizin.Yuvarlak şekilde yaptıklarınızın ortasına bütün fındık batırabilirsiniz.Uzunların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal çektikten sonra 80 derecelik fırında mayalandırın.Şimdi diyeceksiniz tarifte maya yok.Mayalandırın derken yaydırın yani anlayın canım o kadar.Mayalandırma işlemi bittikten sonra dereceyi 170'e alın ve 13-15 dk arası üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Daha sonra önceden hazırlamış olduğunuz ve ocakta kaynamakta olan şerbeti şekerparelerin üzerine dökün.Sıcağa sıcak şurup unutmayın.Eğer şurubunuz ve şekerpareniz sıcak olmazsa şurubu güzel çekmeyecektir.Şurubu döktükten sonra üzerini bir tepsiyle kapatın buda bir püf noktadır şurubu güzel çekmesi için.15-20 dakika şurubu çektikten sonra servis tabaklarına alıp dondurmayla servis edin kesinlikle dondurma tavsiye ediyorum yanında mükemmel oluyor sonuçta şerbetli tatlı değil mi?Hadi afiyet olsun by.
No comments:
Post a Comment