Friday, June 16, 2017

Ada Kek Tarifi




Ada Kek

Malzemeler


2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı süt
1 paket kabartma toz
2 su bardağı Kalecik un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı koyu kakao
1 fincan keçiboynuzu tozu
1 fincan hindistancevizi

Yapılışı

Klasik kek gibi önce şeker ve yumurta havalandırılarak çırpılır.

Yağ,süt,kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapılır.

Küçük boy fırın tepsisi veya cam dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın,

180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Kek soğuması için bekletilir.

Daha sonra kek kalınlığına göre kare dilimler kesiyoruz.

Diğer yandan 1 sb süt, 2 yk şeker ve kakao iyice çırpılır.

Kekin karşılıklı iki kenarı dışında 4 yüzeyi bu sosa yarım cm batırılır.

istenilen yüzeyler keçiboynuzu tozu ve hindistan cevizine bulanır.

Ve aşağıdaki görüntü elde edilir.

Biraz beklettikten sonra servis edilir.


No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...