KISIR
Malzemeler
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
bir demet taze soğan
bir demet maydonoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre fazla yada eksik koyabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet salatalık
2 adet sivri biber
2 adet çekirdeği çıkartılmış domates
1 adet limon
tuz
sumak
dereotu
çok az pul biber
nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayın ve derin bir kaba koyun üzerine sıcak suyunuzu ilave edin ve suyunu çekene kadar bekletin. İlk olarak bulgurun içine salçanızı ilave edin ve iyice yedirin, taze soğan ve maydonozu ve diğer otları ince ince kıyın bulgurun içine ilave edin, salatalıkları ve çarliston biberi de aynı şekilde ilave ettikten sonra tuz-limon-pul biber-sumak da ekleyin, domateslerin de çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın karışıma ekleyin en son nar ekşisini de döktükten sonra bir iki saat buzdolabında dinlendirin ve servise sunun.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment