Bisküvili Yaş Pasta
Malzemeler;
2 paket kakaolu potibör bisküvi
2 paket sade potibör bisküvi
2 yemek kaşığı çokokrem
1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı süt ( Pudingi hazırlamak için)
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket sade krem şanti ( pastanın üzeri için)
160 gr. bitter çikolata ( Benmari usulü eritilmiş)
Dondurulmuş vişne taneleri
Hazırlanışı
Öncelikle tencereye sütü boşaltıp,pudingi üzerine ekleyip koyulaşana kadar çırparak karıştırın.
Koyulaşan pudingi ocaktan alıp ılınmasını sağlayın.
Çokokremi ekleyip karıştırın.
Toz şantiyi de ekleyin.
Bu arada sade krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.
Kelepçeli kalıbınızı servis tabağına yerleştirin.
Öncelikle videodaki gibi bir sade bisküviye pudingli karışımdan sürün, üzerine kakaolu bisküviyi kapatıp videodaki gibi kelepçeli kalıbın tamamına yerleştirin.
Tüm kalıbı videodaki gibi,bir sıra sade,bir sıra kakaolu bisküvi şeklinde yerleştirin.
Tamamen yerleştirince,üzerini çırpılmış şantiyle kaplayın.
Kelepçeyi çıkartıp kenarına da şantiden sürün.
Bu şekilde dolapta 1 gece beklettikten sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün.
Çikolata donunca,şantiden sıkın ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
2 paket kakaolu potibör bisküvi
2 paket sade potibör bisküvi
2 yemek kaşığı çokokrem
1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı süt ( Pudingi hazırlamak için)
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket sade krem şanti ( pastanın üzeri için)
160 gr. bitter çikolata ( Benmari usulü eritilmiş)
Dondurulmuş vişne taneleri
Hazırlanışı
Öncelikle tencereye sütü boşaltıp,pudingi üzerine ekleyip koyulaşana kadar çırparak karıştırın.
Koyulaşan pudingi ocaktan alıp ılınmasını sağlayın.
Çokokremi ekleyip karıştırın.
Toz şantiyi de ekleyin.
Bu arada sade krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın.
Kelepçeli kalıbınızı servis tabağına yerleştirin.
Öncelikle videodaki gibi bir sade bisküviye pudingli karışımdan sürün, üzerine kakaolu bisküviyi kapatıp videodaki gibi kelepçeli kalıbın tamamına yerleştirin.
Tüm kalıbı videodaki gibi,bir sıra sade,bir sıra kakaolu bisküvi şeklinde yerleştirin.
Tamamen yerleştirince,üzerini çırpılmış şantiyle kaplayın.
Kelepçeyi çıkartıp kenarına da şantiden sürün.
Bu şekilde dolapta 1 gece beklettikten sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün.
Çikolata donunca,şantiden sıkın ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment