Friday, June 9, 2017

Çiçek Poğaça Tarifi

 
 
Bugün çiçeklerden gidiyoruz hayırlısı bakalım.İşte size çiçek gibi tarif.Pastane tezgahları için biraz uğraştıcı olsada en azından denemenizi tavsiye ederim geçelim tarifimize.


Çiçek poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
1.5 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı arası un
21 g yaş maya

İç harcı için

2 haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için


1 yumurtanın sarısı
Ayçekirdeği içi
Haşhaş tohumu

Çiçek poğaça hazırlanışı

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlamış tezgah üzerinde çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın. Ortasına bir yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup kenarları ortada toplayarak kapatın. Kapattığınız tarafı alta getirerek elinizle hafif bastırın. Bıçakla 6-7 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Ayçekirdeği içi ve haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...