Wednesday, June 14, 2017

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi



ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Malzemeler

5 yumurta
3 fincan un (toplam 300 ml)
1 fincan nişasta (100 ml)
4 fincan şeker (400 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım fincan sıcak su (50 ml)
yarım fincan sıvıyağ (50 ml)
5 yemek kaşığı kakao

*** Fincan büyüklüğü normal kahve fincanından biraz daha büyük, ajda çay bardağıyla ölçüldüğünde 1 parmakdan biraz daha az oluyor miktarı

Kreması

6 çay bardağı süt 
1 yumurta
1,5 fincan şeker (150 ml)
6 kaşık kakao
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (Tercihen mısır)
30 gr tereyağı
Dilerseniz kakao miktarını azaltarak bitter çikolata kullanıp pudingin tadını daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Yapılışı

Öncelikle fırınımız 350 F-175 C'ye ayarlanır
Yumurta ve şeker mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Krema kıvamına gelip köpük köpük oldukdan sonra kuru malzemeler hazırlanır.
Nişasta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.En son kakao da eklenerek çırpılmaya devam edilir. Sıvıyağ ve sıcak su bu aşamadan sonra koyuluyor, dilerseniz kuru karışımları eklemeden de ilave edebilirsiniz.
Bütün malzemelerin birbirne karıştığına emin oldukdan sonra çırpma işlemi sonlandırılır.
Sprey yağla yağlanmış veya margarinle yağlanıp, unlanmış kelepçeli kek kalıbımıza karışım dökülür. Kıvamı boza kıvamına yakın bir kıvam.
Kek fırına pişmes için yerleştirilir. Yaklaşık 30 dakika pişirme süresi, kek piştikden sonra fırının içinde kapağını açmadan 15 dakika fırının içinde dinlendiriyoruz.
Bu aşamadan sonra muhallebisi hazırlanır. Öncelikle yumurta ve şeker birlikte çatalla çırpılır.
Sonraki aşamada nişasta ve un ilave edilerek tekrardan çırpmaya devam edilir.
Sütümüzde ilave edilerek oluşan topakları ezip karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edilir.
Kakao da ilave edilerek pişirmek üzere ocağın üzerine tencerimizi alırız.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Fokurdamaya başladıkdan sonra ocağın altı kapatılıp tereyağı ilave edilir. Bu aşamada tercihe bağlı olarak vanilyada eklenebilir. Eger pudinginizde topaklanmalar olmuş ise mikserle çırpıp daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Pişmiş ve fırında 15 dakika dinlenmiş kekimiz artık pasta olmaya hazır.
Kelepçesini açtığımız kalıpdan kekimizi düz bir zemine alıyoruz. Kolayca kesebileceğimiz bir alan olması tercih sebebidir.
Kekimizi ters çevirip kek kalıbının alt kısmından kurtuluyoruz.
Ekmek bıçağı yardımıyle önce üst kısımı düzgünce kesip ilk katımızı ayırıyoruz.
Kestiğimiz katı servis tabağına alıyoruz.
İkinci katımızı yine ekmek bıçağıyla kesiyoruz.
İkinci katıda farklı bir tabağa alıyoruz.
Taze sıkılmış portakal suyu ile kekimizi birazcık nemlendiriyoruz.
Hazırladığımız çikolatalı pudingden ilk katımıza sürüyoruz. Bu aşama isterseniz fındık, ceviz veya çikolata taneleriyle süsleyebilirsiniz)
İkinci kek katını pudingli karışımın üzerine dikkatlice yerleştiriyoruz.
Birinci kata uyguladığımız işlemin aynısını ikinci kata da uyguluyoruz.
Üçüncü katıda pudingli karışımın üzerine yerleştirdikden sonra en üste kalan pudingden kaşık kaşık dökerek heryerini çikolatalı pudingle kaplıyoruz.
Pastanın kenarlarına da ucu yuvarlatılmış bıçakla pudingimizden sürüyoruz.
Pudingle pastamızın heryerini kapladıkdan sonra fındıklı çikolatayı kırarak üzerini süslüyoruz. Dilerseniz farkli şekillerle de süsleme yapabilirsiniz. Ayrıca kenarlarına kıyılmış badem veya çikolata parçacıklarıyla da süslemeniz mümkün. Tamamiyle sizin göz zevkinize ve hayal gücünüze dayalı yeni şeyler üretmeniz mümkün.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikden sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bu arada bu pasta bu haliyle ağzı kapalı bir kapda derin dondurucu da muhafaza edilebiliyormuş. Sonrasında ise oda sıcaklığına geldiğinde yine aynı tadta yemek mümkün olabiliyormuş. Bana biraz şaşırtıcı geldi, demek ki sürpriz misafirleri şaşırtmak için bu yöntem uygulanabilir.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...