Wednesday, June 14, 2017

Kuş Yuvası Poğaça Tarifi



KUŞ YUVASI POĞAÇA

MALZEMELER


2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç Malzemesi:

250 gram çok sulu olmayan beyaz peynir
bir tutam maydanoz
1 küçük yumurta

Ayrıca; 

50 gram tereyağ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ılık süt,yağ,maya,şeker ve tuzu ekleyip,karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan elinizi hafif yağlayarak ,yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.Elimizleçay bardağı büyüklüğünde açıyoruz.Su bardağı ile kenarları eşit kalacak şekilde kesiyoruz.Elimizi tereyağıyla yağlayıp,kenardan çıkan parçayı çekerek uzatıp,ikiye katlıyoruz.Burkarak simit şekli veriyoruz ve yuvarlak parçanın üzerine oturtuyoruz.Tepsiye dizip,hafifçe üzerine bastırıyoruz.Peynir ,ince doğranmış maydanoz ve yumurtayı karıştırıyoruz.İç malzemesini kuş yuvalarına dolduruyoruz..Kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz ve tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.Mayalanan poğaçaları 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...