Saturday, June 3, 2017

Donut Tarifi


Donut tarifi için malzemeler
 
2 çay bardağı ılık süt 

1 çay bardağı tozşeker 
1 çorba kaşığı kuru maya 
3.5 su bardağı un 
3 yumurta 
1 kahve fincanı sıvıyağ 
1 tutam rendelenmiş hint cevizi 
1 paket çikolata Kızartmak için sıvıyağ

Donut hazırlanışı


Süt ve tozşekeri büyük bir kaseye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Mayayı ilave edip eritin.

Unu büyük bir kaba eleyin. Yumurta, sıvıyağ ve sütlü karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini kapatın ve ılık ortamda 20 dakika bekletin.

Tezgahın üzerine biraz un serpip hamuru kalın bir merdaneyle açın. Hamur kesici ya da su bardağı yardımıyla daireler kesin. Dairelerin ortasına şişe kapağı yardımıya birer delik açın. Tavada bol sıvıyağı kızdırıp hazırladığınız halkaları kızartın. (Fritöz kullanacaksanız 180 derece.)

Kızaran halkaları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Halkaları bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Eritilmiş çikolatayı halkaların üzerine azar azar gezdirerek döküp soğumaya bırakın.


Not :


Donutları çikolata yerine pudra şekeriyle de süsleyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...