Fındıklı ve hurmalı dilimler tarifi için malzemeler
Malzemeler
250 gr hurma
310 ml su
1 çay kaşığı karbonat
60 gr tereyağı
165 gr toz şeker
2 yumurta
150 gr kek unu
100 gr bütün fındık
Sosu için
220 gr esmer toz şeker
250 ml krema
50 gr tereyağı
50 gr bitter çikolata
Fındıklı ve hurmalı dilimler hazırlanışı
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğ rayın. Suyu tencereye alıp ısıtın. Hurmaları ekleyip 15 dakika ha şlayın. Tencereyi ocaktan alıp karbonatı ekleyip karış tırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Oda ısısında yumuş atılmış tereyağ ı, şeker ve 1 yumurtayı çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Diğ er yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, bütün fındık ve hurmalı karış ımı ekleyip karı ştırın. Hazırladığ ınız kek harcını ya ğlanmış dikdörtgen kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika piş irin. Sosu için, ş eker, krema ve tereyağ ını tencereye alıp hafifçe koyulaş ana kadar pi şirin. Çikolatayı ekleyip eritin. Ocaktan alıp ılındırın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
No comments:
Post a Comment