Wednesday, June 7, 2017

Zeytinli Bisküvi Tarifi


 
 
Zeytinli bisküvi tarifi için malzemeler

130 gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
185 gr un
55 gr doğranmış siyah zeytin

Zeytinli bisküvi hazırlanışı

Tereyağını hamur yoğurma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Zeytinleri küçük doğrayarak hamura karıştırın ve iki eşit parçaya ayırın. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açın. Yağlı kağıtla birlikte 45 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru yıldız şekilli bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...