Zeytinli bisküvi tarifi için malzemeler
130 gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
185 gr un
55 gr doğranmış siyah zeytin
Zeytinli bisküvi hazırlanışı
Tereyağını hamur yoğurma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz ve unu ekleyerek karıştırın. Zeytinleri küçük doğrayarak hamura karıştırın ve iki eşit parçaya ayırın. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açın. Yağlı kağıtla birlikte 45 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru yıldız şekilli bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
No comments:
Post a Comment