ATOM KURABİYE
Hamuru için;
Hamuru için;
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin,
1 adet yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya (5 gram),
3-4 su bardağı kadar un.
İçi için;
1 çay bardağı kırılmış ceviz,
Bitter çikolata.
HAZIRLANIŞI
*Atom kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli olan un ve kabartma tozu haricindeki malzemelerin tamamı derin bir kap içerisinde karıştırılır.
*Elde edilen karışıma 1 çay kaşığı kabartma tozu ile ölçülü olarak azar azar un ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
*Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
*Limon sıkacağının tersi çevrilir ve içi çok az sıvı yağ ile yağlanıp, streç film ile kaplanır.
*Kurabiye hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılır ve limon sıkacağının içine yerleştirilir.
*Hamurun içi içli köfte yapar gibi oyulur ve içine 1 tatlı kaşığı ceviz ve küçük bir parça bitter çikolata koyulup, kapatılır.
*Şekillendirilen atom kurabiye yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
*Bütün hamur aynı işlemlerden geçirilip bitirilir.
*Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 175° fırında, altı pembeleşinceye kadar pişirilir.
*Fırından alınan atom kurabiye tepsi içerisinde soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
*Üzerine pudra şekeri elenir ve servise sunulur.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment