Saturday, July 8, 2017

Boşnak Böreği Tarifi


 
 
BOŞNAK BÖREĞİ
Hamuru İçin Malzemeler;

1 kilo un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su

İç Harcı İçin;

Yarım kilo lor peyniri
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Karabiber

Hamurları Yağlamak İçin;

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine su hariç kalan malzemeleri ekleyin. Son olarak suyu da ekleyip hamuru yoğurun. Sonrasında dinlenmesi için uzunca bir süre bekletin. Hatta yapabiliyorsanız akşamdan yoğurup bekletin. Hamur dinlendikten sonra bezelere ayırıp orta büyüklükte açın. Sonrasında açtığınız hamurlardan 2 tanesini üst üste koyup kenarlarını iyice birleştirip arasını ve üstünü yağlayın. Bütün hamurları bu şekilde yapın. Diğer tarafta iç harcı için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Yaptığınız hamurları geniş bir yere alıp kenarlarından çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün. Daha sonra kenar kısımlarını bıçakla kesip alın. Üzerine yağ serpip iç harçtan koyarak rulo gibi sarın. Sardıktan sonra tepsiye yerleştirip üzerini tekrar yağlayın. Daha sonra 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...