Friday, July 14, 2017
Ev Usulü Cezerye Tarifi
Ev usulü cezerye tarifi için malzemeler
4 havuç
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Ev usulü cezerye hazırlanışı
Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment