HİNTPARE
Malzemeler;
Malzemeler;
200 gr yumuşamış tereyağ (yada margarin)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 damla limon suyu
Süslemek için; hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Şerbetimizi malzemeleri ile hazırlayıp soğuması için kenara alalım. Yumuşamış tereyağımıza un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yavaş yavaş ilave edip yoğuralım..Unu ve kabartma tozumuzu eleyerek ilave edelim. Elimize hamur yapışmıyorsa kıvamı tamamdır..Elimize hamurdan ceviz büyüklüğünden az küçük parçalar alıp yuvarlayalım (Kabaracağı için çok büyük olmasın )..Tepsiye dizelim, önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen hintparelerimiz fırından çıktıktan 1 dakika sonra soğuk şerbeti her yerine gezdirelim. Şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunalım.
No comments:
Post a Comment