Saturday, July 8, 2017

Hintpare Tarifi


 
 
HİNTPARE
Malzemeler;

200 gr yumuşamış tereyağ (yada margarin)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 damla limon suyu

Süslemek için;
hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Şerbetimizi malzemeleri ile hazırlayıp soğuması için kenara alalım. Yumuşamış tereyağımıza un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yavaş yavaş ilave edip yoğuralım..Unu ve kabartma tozumuzu eleyerek ilave edelim. Elimize hamur yapışmıyorsa kıvamı tamamdır..Elimize hamurdan ceviz büyüklüğünden az küçük parçalar alıp yuvarlayalım (Kabaracağı için çok büyük olmasın )..Tepsiye dizelim, önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen hintparelerimiz fırından çıktıktan 1 dakika sonra soğuk şerbeti her yerine gezdirelim. Şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyerek servise sunalım.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...