KLASİK REVANİ TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın.
Limonu ekleyin.Kaynamaya bırakın.
Kıvamlı bir şerbet olmalı,kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamını almasını sağlayın.
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Yoğurt ve sıvı yağ ekleyin çırpmaya devam edin.
İrmik,un,vanilya,kabartma tozunu başka bir yerde karıştırın ve karışıma ekleyin.
Karıştırın.
28 cm yuvarlak yada dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın.
Karışımı boşaltın.
Tepsi ölçüsü iyi kabarmış bir Revani için önemli.
160 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırının kapağını açmadan pişirin.
Ilık revaniye ılık şerbeti ekleyin.
4-5 saat dinlendirdikten sonra fıstık,ceviz yada hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Şerbet için su ve toz şekeri tencereye alın.
Limonu ekleyin.Kaynamaya bırakın.
Kıvamlı bir şerbet olmalı,kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamını almasını sağlayın.
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Yoğurt ve sıvı yağ ekleyin çırpmaya devam edin.
İrmik,un,vanilya,kabartma tozunu başka bir yerde karıştırın ve karışıma ekleyin.
Karıştırın.
28 cm yuvarlak yada dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın.
Karışımı boşaltın.
Tepsi ölçüsü iyi kabarmış bir Revani için önemli.
160 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırının kapağını açmadan pişirin.
Ilık revaniye ılık şerbeti ekleyin.
4-5 saat dinlendirdikten sonra fıstık,ceviz yada hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment