Monday, July 10, 2017

Kuymak Tarifi




KUYMAK

Malzemeler:

2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çay bardağı sıcak su
200-250 gr. dil peyniri
tuz


HAZIRLANIŞI

Tavaya tereyağını alın. Tamamen eritin. Beş on saniye cızırdatıp, mısır unu ve tuzu ekleyin. Karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip karıştırın. Fokurdamaya başladığında peyniri üzerine yayın. (peyniri ekledikten sonra içinden kaşığı çırkarıp, kendi haline bırakın.) Peynir eriyip, tereyağ üzerine çıkınca ocağı kapatın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...