Çok eskilerden beridir yapılmakta olan ve sevilen bir kurabiye beze.Beze hem görüntü bakımından çok hoş hemde yapımı oldukça kolay bir kurabiye.Gıda boyası ile çeşitli renklerde şekillendirebileceğiniz bezeyi yaparken güzel bir şekil alması için dişli duy kullanıyoruz.Ayrıca bezeyi dilerseniz kuruyemişli ve damla çikolatalı olarakta yapabilirsiniz.
Beze Tarifi İçin Malzemeler :
150 Gram Yumurta Beyazı
300 Gram Toz Şeker
Beze Kurabiyesi Yapılışı :
Şeker ve yumurta beyazını kuru bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.Şeker eridikten sonra karışımı miksere dökün ve yüksek hızda kabartın.Bir krem şanti torbasının ucuna dişli duyu takın.Daha sonra hazırladığınız bezeyi torbaya doldurun.Önceden hazırladığınız ve üstlerine yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere bezeyi şekil vererek dökün.80 derecelik fırında 1.5 - 2 saat pişirip kuruduktan sonra çıkarın.Soğutup servis yapın.
Eğer gıda boyası kullanacaksanız karışımı mikserde kabarttıktan sonra boyayı eklemenizi tavsiye ederim.Kuruyemiş katmak isterseniz badem,fıstık,fındık ve cevizi fırında kavurup mikserde kabarttığınız karışma dökün ve küçük toplar halinde tavalara döküp yine aynı şekilde pişirin.
150 Gram Yumurta Beyazı
300 Gram Toz Şeker
Beze Kurabiyesi Yapılışı :
Şeker ve yumurta beyazını kuru bir kapta şeker eriyene kadar çırpın.Şeker eridikten sonra karışımı miksere dökün ve yüksek hızda kabartın.Bir krem şanti torbasının ucuna dişli duyu takın.Daha sonra hazırladığınız bezeyi torbaya doldurun.Önceden hazırladığınız ve üstlerine yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere bezeyi şekil vererek dökün.80 derecelik fırında 1.5 - 2 saat pişirip kuruduktan sonra çıkarın.Soğutup servis yapın.
Eğer gıda boyası kullanacaksanız karışımı mikserde kabarttıktan sonra boyayı eklemenizi tavsiye ederim.Kuruyemiş katmak isterseniz badem,fıstık,fındık ve cevizi fırında kavurup mikserde kabarttığınız karışma dökün ve küçük toplar halinde tavalara döküp yine aynı şekilde pişirin.
No comments:
Post a Comment