PEYNİR KREMALI PASTA
Malzemeler;
3 su bardağı un (her bardak bir parmak kadar eksik olsun)
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 tane yumurta
1su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 tane yumurta
1su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
Ayrıca;
2 yemek kaşığı granül kahve
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kakao
Kreması;
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı şeker
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket labne peyniri, 200 gr
5 yemek kaşığı şeker
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket labne peyniri, 200 gr
En Üzerine;
100 gr krema
150 gr çikolata
iri kırılmış Antep fıstığı
150 gr çikolata
iri kırılmış Antep fıstığı
Yapılışı
İlk önce keki hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri mikserde en az 5 dakika çırpın. Sütü ekleyip tekrar çırpın.
En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip son kez hafifçe çırpın.
26 cmlik kelepçeli kalıbı yağlayın ve harcı içine boşaltın. 170 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Eğer kekiniz fazla kabarırsa üst kısımlarını traşlayın.
Keki fırından alın, ilk sıcaklığı çıkınca sıcak suyu, kahveyi ve kakaoyu karıştırın, kaşık yardımıyla keke gezdirin.
Bu arada krema malzemelerini peynir hariç bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ilıyınca kremaya bir paket labne peyniri katın ve mikserle iyice çırpın.
İyice soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin ve bir parçasını kelepçeli kalıba koyun. Üzerine kremayı boşaltıp düzeltin.
Diğer kek parçasınıda kremanın üzerine oturtun ve elinizle hafif bastırın.
Kremayı küçük cezveye alın, ocakta hafif ısıtın ama dikkat edin kaynamasın, ocaktan alın ve içine çikolatayı kırıp eriyene kadar karıştırın.
En üstede eriyen çikolatayı dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirip fıstıkla süsleyerek servis edin.
En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip son kez hafifçe çırpın.
26 cmlik kelepçeli kalıbı yağlayın ve harcı içine boşaltın. 170 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Eğer kekiniz fazla kabarırsa üst kısımlarını traşlayın.
Keki fırından alın, ilk sıcaklığı çıkınca sıcak suyu, kahveyi ve kakaoyu karıştırın, kaşık yardımıyla keke gezdirin.
Bu arada krema malzemelerini peynir hariç bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ilıyınca kremaya bir paket labne peyniri katın ve mikserle iyice çırpın.
İyice soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin ve bir parçasını kelepçeli kalıba koyun. Üzerine kremayı boşaltıp düzeltin.
Diğer kek parçasınıda kremanın üzerine oturtun ve elinizle hafif bastırın.
Kremayı küçük cezveye alın, ocakta hafif ısıtın ama dikkat edin kaynamasın, ocaktan alın ve içine çikolatayı kırıp eriyene kadar karıştırın.
En üstede eriyen çikolatayı dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirip fıstıkla süsleyerek servis edin.
No comments:
Post a Comment