ARMUT KURABİYE
Malzemeler:
-250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Süslemek İçin: Karanfil
Üzeri İçin: pudra şekeri
Üzeri İçin: pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Derin kap içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp elinizle armut şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız armut kurabiyelerin üzerlerine birer adet karanfil batırın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment