Friday, April 20, 2018
Çikolatalı Saray Sarması Tarifi
SARAY SARMASI
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 paket hindistan cevizi
Ceviz
1 paket krem şanti (sade)
Krem şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Önce büyük boy fırın tepsisine, 1 paket hindistan cevizini yayalım. Ardından tencerede margarini eritip, unu dökelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip, karıştırarak pişirelim. Göz göz olduğunda altını kapatıp,5-6 dakika boyunca mikserden geçirelim. Hindistan cevizi yaydığımız tepsiye döküp, üzerini düzleyelim. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üzerine sıvayalım. Üzerini kapatıp, mutlaka 1 gece buzdolabında bekletelim. Servis sırasında tepsinin uzun kenarından 6, kısa kenarından 3 parçaya bölelim. Her parçanın üzerine, 1 adet ceviz koyalım. Ucunu hafifçe bir spatula yardımıyla kaldırıp rulo yapalım. Servis tabaklarına servis yapalım.
Afiyet olsun..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?
Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...

No comments:
Post a Comment