MALZEMELER
Keki;
5 yumurta.
1 bardak şeker.
1,5 bardak un.
1 çay bardağı sıvı yağ.
2 kaşık kakao.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
Muhallebisi İçin;
3 kaşık nişasta.
4 kaşık hindistan cevizi.
1 bardak şeker.
3 kaşık un.
4 bardak süt.
2 kaşık tereyağı
Üzeri için;
2 paket bitter çikolata.
1 paket taze krema.
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 5 adet yumurta kırılır ve 1 su bardağı şeker ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 bardak un ve 2 kaşık kakao ilave edilip tekrar çırpılır. En son 1 çay kaşığı kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yuvarlak cam kabın üzerine sıvı yağ gezdirilir ve üzerine karışım dökülür 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince ılımaya alınır.
4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 kaşık hindistan cevizi, 3 kaşık nişasta çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine 2 kaşık tereyağ bırakılır ve topaklanmaması için çırpılarak soğumaya bırakılır. 1 paket taze süt kreması tencereye alınır. İçine 2 paket bitter çikolata konur ve eriyince ocaktan alınır. Püf noktası kaynamaması gerekmektedir. Ilıyan kek enine kesilerek 2 parçaya ayrılır. Bir parçası derin ve yuvarlak olan cam kaba alınır. Üzerine soğuyan muhallebi dökülür ve kalan kek parçası ile üzeri kapatılır. Dolapta 2-3 saat beklemesi gerekmektedir. Dolaptan çıkınca ters çevrilerek sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kreması dökülüp servis edilir. Çilekle süsleyerek sunabilirsiniz. Kubbeli Pastayı misafirleriniz çok sevecek.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment