Çünkü böyle otellerde hiç bir malzemenin israf olunması istenmez özellikle pinti bir patronunuz varsa.Bir gün önce yapılmış pastaların ve ürünlerin birleştirilip ondan yeni bir pasta yapılıp üstüne pasta sosu döküp tekrar servis edilmesi böyle otellerde alışık olduğumuz durumlardır.Tabi ben bu yazıyı sadece çalışanlar için değil tatil yapacak otel müşterileri içinde tavsiye ediyorum.
Sizin gözünüze mükemmel gözüken ve aslında tadında pek gariplik olmayan o pastalar belki bir belki de iki haftadır aynı mutfaktan dönüp dolaşıp sizin önünüze geliyor.Ben sadece pasta bölümü için konuşuyorum fakat diğer bölümlerde durum dahada içler acısı olabiliyor.Ne de olsa bedava deyip yiyebildiğiniz kadar yediğiniz ürünlerin yapıldığı mutfaklarda çalışanlara yapılan portör muayenelerinde hiç iç açıcı sonuçlarla karşılaşılmıyor.Zira çalışanlarda hijyenik olmayan çalışma koşulları sebebiyle çeşitli hastalıklar baş gösterebiliyor.
Eğer bir pastacı olarak özellikle sezonluk ve tatil beldelerinde yer alan otellerin mutfaklarında çalışmayı düşünüyorsanız muhtemelen böyle bir mutfakla karşılaşırsınız.Tabi istisnalar yok değil.
No comments:
Post a Comment