Saturday, April 28, 2018

Pataşu Hamuru Tarifi



Malzemeler 

1 kilogram su
500 gram sıvı yağ
800 gram un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı toz şeker
25 adet yumurta

Pastanelerin olmazsa olmazı ekler,profiterol,polka gibi çeşitli ürünlerin yapımında başrol sahibi pataşu hamurunu tarifiyle sizlerle birlikteyim.Bu hamur ilk olarak fransız pasta şefleri tarafından bulunmuş ve kullanılmıştır.Pate a choux kelimesinde türk şeflerin diline pataşu olarak yerleşmiştir.Bazı tariflerde sıvı yağ yerine margarin veya tereyağ kullanıldığını görebilirsiniz.Fakat en kesin sonuç benim görüşümde sıvı yağ vermektedir.Geçelim şimdi hamurun hazırlanışına.

Hazırlanışı

Su ve sıvı yağı ocakta kaynatın.Ardından un,tuz,vanilya,şekeri ekleyin ve kavurun 1-2 dakika orta ateşte kavurduktan sonra ocaktan alın.Şimdi yumurtayı yedireceğiz fakat bunun için iki yöntem kullanabilirsiniz.Birincisi elde yedirmek.Bu durumda hamurunuzun soğumasını beklemeye gerek yoktur.Yumurtalarını ayrı bir kaba kırın ve yavaş yavaş yedirin kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru elinizde karıştırın.Kollar biraz yorulacak fakat makine yoksa yapacak bir şey yok.Mikser yardımıyla yapacaksanız makineye hamuru dökün ve bir iki dakika düşük devirde çalıştırın ve hamuru soğutun.Ardından yumurtaları yavaş yavaş yedirerek kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.Dilediğiniz şekilde torba yardımıyla döküp 180 derecede pişirin.

Taban fırınınız varsa daha güzel sonuç alırsınız taban fırını olan arkadaşların bunu kullanmasını öneririm daha güzel bir görüntü elde etmek için.Taban fırında pişirirken hamurun yumuşak olmamasına dikkat edin yumurtaları yedirirken biz tarifte 25 yazdık diye böyle olacak diye bir kaide yok.Belki daha aşağı belki daha yukarı olabilir bu yüzden azar azar yedirip göz kararı ayarlayın.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...