Ufak yada büyük birikiminiz var ve pastane açmak istiyorsanız öncelikle az veya çok bu işi bilmeniz gerekiyor.İşin her yönünü bilmeden girerseniz pek çok sıkıntı yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın.İş bilmeden iş yapmak olmaz.İlk önce detaylı bir şekilde araştırın ve tecrübe edinin.
Birikiminizin yanı sıra iş tecrübeniz de var diyelim.Bundan sonra yapmanız gereken hitap ettiğiniz müşteriye en iyisini sunmak olsun.Parayı ikinci plana atın.Şunu unutmayın siz işinizi iyi yaptığınız sürece para bir şekilde sizi bulacaktır.
Bu işe girerken en önemli hususlardan biri lokasyon oluyor eğer yeterli maddi gücünüz yoksa iş yerinizin bulunduğu yer büyük önem arz ediyor.Eğer mümkünse yerinizi iyi belirleyin ve sonrasında pişman olmayın.Bildiğiniz üzere artık pastaneler sadece pasta kurabiye ve keklerin satıldığı yerler değil aynı zamanda yemek ve diğer gıda ürünlerini de satan yerlere döndü.Geçenlerde bir pastaneye girdim adam sigara satıyor yahu.Yakında ameliyat falan yapılırsa şaşırmayın.Demem o ki herşeye girmeyin pastane iseniz pastanesiniz herşeyi yapmak zorunda değilsiniz.Tabi ki günümüzde kafeler büyük ilgi görüyor.Adım başı kafe görüyoruz.Her gün bir yenisi açılıyor ve daha sonra kapanmaya mahkum oluyorlar.Ayakta kalabilenler ise bahsettiğim üzere işini severek ve kaliteli bir şekilde yapanlar oluyor.
Bildiğiniz tanıdığınız insanlarla bu işe girin network sağlam olsun.Bu personel içinde geçerli ortaklarınız içinde.Kimse yarı yolda bırakılmaktan hoşlanmaz özellikle açılış döneminde tanıdığınız bildiğiniz insanlarla bir ekip kurmaya dikkat edin.
Hijyene önem verin.Hem mutfak hemde tezgah temizliğine özen gösterin öncelik temizliktir gıda sektöründe.Bunu unutmayın pisliğin küçüğü büyüğü olmaz mide bulandırır.
İşletmenizin dekorasyonunu siz belirleyin ve farklılıklar katın.Özellikle pasta kafe açmak isteyenlerin kesinlikle dekorasyon konusuna önem vermelerini tavsiye ediyorum.Üstelik birde müşteri kitleniz üst sınıfsa tabi bu tür ayrımları her ne kadar sevmesem de malesef böyle adlandırılıyor.Bir diğer deyişle paralı müşteriye hitap ediyorsanız bu tür şeylere önem verin.Bazı insanlar sırf bir selfi için bile mekanlara gidebiliyor.
Daha önce değindim buna ama özellikle tezgah personelinize önem verin.Kesinlikle müşteriyle sorun çıkaran insanları yanınızda bulundurmayın.İşini kendi işi gibi yapan insanlarla çalışın.İşini severek yapmayan insanları yanınızda tutmayın.
Bu sektörde eğer başarılı olabilirseniz gerçekten ciddi rakamlar kazanabileceğinizi unutmayın.Kaliteli bir pastane bu gün sahibine aylık 50.000 ile 100.000 lira arasında ciddi rakamlar kazandırıyor.Tabi ileride işinizi büyütüp şubeleşirseniz bu rakam dahada büyüyecektir.
Benim önerilerim bu kadar tabi ne kadar dikkate alırsınız bilemem ama az çok bilgi ve tecrübelerimi size aktarmak istedim umarım hoşunuza gitmiştir yazım.Okuduğunuz için teşekkürler görüşmek üzere.
No comments:
Post a Comment