Friday, June 16, 2017

Berliner Tarifi


 
 
BERLİNER
MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gram)
1/2 çay kaşığı tuz
75 gram tereyağı
2 adet yumurta

Üzeri için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Hamurlara kolay şekil vermek ve yapışmalarını önlemek için ellerinizi yağladıktan sonra şekil verin, bekletmeden kızgın yağda kızartın.

Pişirme önerisi:
Pişirme işlemini temiz yağda, fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.

Servis önerisi: Benmari usulü eritilmiş renk renk ve çeşitli çikolata ya da glazürlerle
süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI

*Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin.
*Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
*Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın. Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin.
*Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
*Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
*Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın. *Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
*Şekil verdiğiniz hamurları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
*Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın. Son mayalanması da tamamlanan hamurları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın.
*Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın.
*Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz berlinerleri ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...