BERLİNER
MALZEMELER
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya (42 gram)
1/2 çay kaşığı tuz
75 gram tereyağı
2 adet yumurta
Üzeri için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek yağı
Püf noktası:
Hamurlara kolay şekil vermek ve yapışmalarını önlemek için ellerinizi yağladıktan sonra şekil verin, bekletmeden kızgın yağda kızartın.
Pişirme önerisi: Pişirme işlemini temiz yağda, fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.
Servis önerisi: Benmari usulü eritilmiş renk renk ve çeşitli çikolata ya da glazürlerle
süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
HAZIRLANIŞI
*Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin.
*Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
*Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın. Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin.
*Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
*Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
*Yuvarlak bir kalıp yardımıyla açtığınız hamurdan parçalar çıkartın. *Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
*Şekil verdiğiniz hamurları, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
*Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın. Son mayalanması da tamamlanan hamurları, derin ve kızgın yağda aralarda ters çevirerek kızartın.
*Fazla yağını bırakmaları için; kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz puf tatlıları servis tabağına alın.
*Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz berlinerleri ılık ya da arzuya göre soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
No comments:
Post a Comment