Friday, June 16, 2017

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


 
 
KIBRIS TATLISI
Malzemeler;

1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı robotta ince çekilmiş ceviz
4 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu

Kreması İçin;

1 litre süt
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti

Süsleme; arzuya göre

*Kremayı hazırlamak için; süt,mısır nişastası ,şeker tencereye konulur ve sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir,ocağın altı kısılır bir iki dakika sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır soğuyunca krem şanti eklenerek blendır veya robot ile iyice karıştırılır pürüzsüz bir krema elde edilir.

*Şerbeti hazırlamak için; öncelikle su ve şeker tencereye koyularak kaynamaya bırakılır limon suyu sıkılır su kıvamından kurtulup daha koyu kıvama dönüşünce ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI

Şeker ile yumurta iyice (5-10 dakika) mikserde karıştırılır sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Galeta unu, ceviz ve kabartma tozu eklenerek kaşık yardımıyla ya da mikserin en düşük derecesiyle karıştırılır. Yağlanmış kalıba orta büyüklükte bir kalıba karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 20-30 dakika kadar pişirilir. Pişen kekin üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. (şerbetin buz gibi soğumasına gerek yok.) Tatlı şerbetini çekip soğuyunca üzerine krema sürülür bolca hindistan cevizi serpilip dilenen şekilde süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment

Pastacılar Ne Kadar Maaş Alır ? 2020 Güncel Pastacı Maaşları Nedir ?

Pastacılık insanların ilgi duyduğu meslekler arasında ve yönelmek istedikleri bu meslek dalında şeflerin ve pastacıların ne kadar maaş aldık...